Hajfestés Terhesség Alatt Orvos Válaszol / Hajfestés Terhesség Alatt - Biztonságos?

Tuesday, 17-Aug-21 10:07:15 UTC 20-liter-alszeszből-mennyi-pálinka-lesz

2000. 12. 19 20:49 11 hetes terhes vagyok a második babánkkal. Olyanok véleményét szeretném kikérni, akik festették esetleg a hajukat a terhesség alatt. Tudom, hogy nem ez a legfõbb dolog ilyenkor, de azért az ünnepek közeledtével jó lenne "rendbetenni" két hónapos melírozott frizurámat. Azt olvastam, hogy ez nem a megfelelõ idõpont az ilyesmire, de azért érdekelne a ti véleményetek is. Köszönöm! 2000. 19 22:06 Szia Márti! Nekem két csemetém van, mindkét terhességem alatt másfél havonta festettem a hajam. Szerintem nincs különösebb korlátozás, esetleg a hajfesték leírását mutasd meg a védõnõnek-ha õ is szükségesnek tartja. Nem tudom a melírfesték mennyivel erõsebb anyagokat tartalmaz, de gondolom, arrol lehet szó,, hogy esetleg te érzékenyebb lehetsz most -gondolok itt a fejbõrre, vagy a festék erõs szagára. A védõnõ biztos megnyugtató választ fog adni. Remélhetõleg nem túl régimódi... Sok Boldogságot és egészséget kívánok! 2000. 20 11:07 Szia Márti! Nekem a terhességem alatt hajfestésem és dauerom is volt.

Terhesség, utazás utáni vizsgálat |

>> Rengeteg tévhit kering azzal kapcsolatban, mennyi súlygyarapodás szükséges ahhoz, hogy a baba egészségesen szülessen. Noha a régi mondás, miszerint ilyenkor kettő helyett eszik az ember, még mindig érvényes, szakértők figyelmeztetnek, hogy nem két felnőttet etetünk. A legújabb kutatások szerint a terhesség során a kismamának mindössze 300 extra kalóriára van szüksége naponta, amennyiben a fogantatáskor normál testsúlyú volt. Az ajánlott terhességi súlygyarapodás t egyre inkább személyre szabottan kezelik. Ha ugyanis a kismama nagyon túlsúlyos volt a teherbe eséskor, lehetséges, hogy egyáltalán nem kell további kalóriákat adnia a napi étrendjéhez, s még az is teljesen normális, ha veszít egy kicsit a súlyából a terhesség alatt. Különösen igaz ez akkor, ha a súlyvesztés annak köszönhető, hogy az egészségtelen étrendről egy egészséges diétára állt át a kismama. Ugyanakkor, ha az anyuka sovány volt a fogantatáskor, több, mint 300 kalóriával kell emelnie az étrendjét annak érdekében, hogy a baba növekedése megfelelő legyen.

A hajfestés terhesség alatti cikkemre reagálva többen is kérdezték, hogy mi a helyzet a szőkítéssel és a melírral. Sajnos az minden hajfestékről (kivéve a henna) elmondható, legyen az akár sötét vagy világosabb árnyalatú, hogy káros. Teljesen mindegy, hogy mit írnak a gyártók a dobozra, milyen extra ápoló olajokkal dúsítják a terméket, tartalmaz-e ammóniát, a hajfesték károsítja a hajat. Káros összetevők a hajfestékekben: Butylphenyl Methylpropional Parafenilén-diamin 4-methoxy-m-phenylenediamine sulphate Resorcinol 4-methoxy-m-phenylenediamine O-Aminophenol Ethan-olamine Nonoxynol Előző cikkemből már megtudhattad, hogy nem az ammónia a legkárosabb anyag a hajfestékekben. Sajnos sok kismama/nő fejében él az a tévhit, hogy az ammónia a legveszélyesebb összetevője a hajfestékeknek, ezért azt hiszik, hogy várandósságuk alatt is nyugodtan használhatják az ammóniamentes változatot. A valóság ezzel szemben az, hogy a hajfesték gyártók az ammóniát más vegyszerre cserélik ezekben a termékekben, ami ugyanúgy káros lehet.

király vendéglő zirc heti menü

Veszélyes a hajfestés a várandósság alatt? A bőrgyógyász elmondta, mire kell figyelni - Szépség és divat | Femina

- A hajgöndörítő termékek legtöbbje keratin-csökkentő és hullámosító összetevőket (többnyire karbonsavat vagy telítetlen szénhidrogénből származó sókat) tartalmaznak. Valamilyen oxidáló anyag pedig általában a göndör fürtök fixálásáért szerepel ezekben a készítményekben. - A hajegyenesítő termékekben gyakran nátrium- vagy kálium-hidroxid, esetleg kalcium-hidroxid és guanidin-karbonát keveréke található. A szőkítő készítmények pedig egytől egyig hidrogén-peroxiddal működnek. - Néhány hajszínező ólom-acetátot tartalmazhat, mely oldhatatlan fekete ólom-szulfidokká alakul, mikor az ólom a hajban található hidroszulfid csoporttal találkozik. Amennyiben előírás szerint használják a készítményt, az így felszabaduló ólom, a levegőből és ételből bevitt megengedett napi ólombevitel mindössze 0, 5%-át teszi ki. Mi több, egy vizsgálat szerint ez a mennyiség nem befolyásolja negatívan sem a magzati, sem a születés utáni fejlődést. Nehéz megmondani, hogy ezeknek a kemikáliáknak van-e bármilyen káros hatása a terhességre, ugyanis egyértelmű teratogenitásról ( magzatkárosító hatásról) általában nem tudnak beszámolni a kutatók.

Terhesség és alkohol tévhitek Terhesség alatt a legtöbb szó a kedvenc italok – kávé, tea, alkohol – fogyasztásáról esik. A három közül természetesen az alkohol ad legkomolyabb okot az aggodalomra. Mivel még mindig nincs pontos adat arról, mennyire kevés alkohol számít még biztonságosnak terhesség alatt, az általánosan elfogadott nézet szerint nem létezik biztonságos mennyiségű alkoholfogyasztás a terhesség alatt. Magzati alkohol szindróma A magzat a terhesség teljes ideje alatt ki van téve a várandós anya szervezetébe kerülő minden értékes és káros anyag hatásának. Sajnos nem csak a vitaminok, ásványi anyagok jutnak át a placentán keresztül a magzat szervezetébe, hanem az olyan ártalmas anyagok is, mint az alkohol, a drog vagy a nikotin. Magzati alkohol szindróma>> Ugyanakkor sokakban felmerül a kérdés, mi van akkor, ha egy alkoholfogyasztással egybekötött átmulatott éjszaka után két héttel derül ki, hogy gyermeket vár? Szakértők szerint nem kell pánikba esni, ugyanis ez még nagy eséllyel nem árt a babának.

  1. Hintaágy párna 170 cm tetővel
  2. Ez biztos, hogy színes a haj a terhesség alatt? – AskWomenOnline
  3. Hajfestés terhesség alatt |
  1. Varázslók a waverly helyből online sorozat
  2. Kaució nélküli albérlet budapesten magánszemélytől